denieuwebibliotheek FlevoMeer Bibliotheek

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie

De val van een fundamentalist Mohsin Hamid

Uit het Engels, 2008, 205 pagina's

Cultuurverschillen, Pakistaanse migranten, Verenigde Staten

Een jonge Pakistaan begint een succesvolle carrière in New York, maar beseft steeds duidelijker dat hij uit een andere cultuur komt waaruit hij zich niet kan losmaken. In de Pakistaanse stad Lahore vertelt de hoofdpersoon Changez zijn levensverhaal aan een onbekende Amerikaan. Net afgestudeerd aan de prestigieuze Princeton Universiteit in de V.S. krijgt hij een baan als consultant bij een groot bedrijf, waar hij vervolgens bovenmatig presteert. Hij wordt verliefd op de rijke New Yokse Erica. Helaas voor Changez is het een platonische liefde. Erica houdt nog steeds van haar overleden vriend Chris. Na de gebeurtenissen van 11/9 lukt het Changez niet om zijn moeizame relatie met Erica en de nasleep van de aanslag op het World Trade Centrum te verwerken. Hoeveel hij ook houdt van haar en van New York, keert hij uiteindelijk terug naar zijn geboorteland Pakistan. Het verhaal is helder geschreven en eindigt verrassend. De Nederlandse titel is niet goed gekozen; het is niet zozeer 'de val van' als: 'de fundamentalist tegen wil en dank'. Het tweede boek van de in Londen wonende schrijver Mohsin Hamid (1971). Voor zijn eerste boek 'Moth Smoke' kreeg hij in 2001 een Betty Trask Award voor het beste debuut.

ISBN: 9789023436164

Zoek titel

Documentatie

De documentatie is te downloaden vanaf de website.
De boekanalyse, discussievragen en recensies vindt u na het inloggen onder de beschrijving van het boek.
U kunt het dan zelf printen.

Niet bij elke titel is  documentatie beschikbaar. Voor het bespreken van boeken waarbij geen discussie vragen zijn gemaakt kunt u dit lijstje met algemene vragen gebruiken.
 

 

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen. Handleiding website.

Voor het seizoen 2020-2021 is het tarief € 83,00 gebleven. Voor dat bedrag kan onbeperkt worden geleend. De factuur ontvangt u aan het begin van het nieuwe leesseizoen (september). Er wordt dus vooruit betaald.

Per leeskringseizoen (september t/m augustus) kunt u maximaal 3 nieuwe titels (bestsellers) aanvragen.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen? Stuur dan een verzoek naar achtergrondcollectie@flevomeerbibliotheek.nl

De boeken worden  in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

U kunt één titel (één leeskringtas) per leentermijn van 6 weken lenen.

Titelsuggesties kunt u mailen naar achtergrondcollectie@flevomeerbibliotheek.nl